EKO-CENTAR ZELENO SRCE



EKO-CENTAR  ZELENO SRCE
Arhuski centar jugozapadne Srbije
Banja Prilički kiseljak (Ivanjica)

O projektu

Projekat predstavlja nacionalnu inicijativu za ocuvanje i unapredjenje zivotne sredine, brendiranje ekoloske i turisticke destinacije Jugozapadne Srbije u skladu  ARHUSKOJ KONVEKCIJI
                                 * Kroz projekat bi se putem internet prezentacijom,eko-izdanjima iz oblasti ekologije,zastute zivotne sredine, odrzivog razvoja i eko-turizma,organizacije eko-kampova,eko-proizvoda promovisala ekoloska i turistička destinacija Jugoyapadne Srbije
                                *  EKOLOSKI CENTAR 
              1. U okviru organizovali eko-sportski kampovi uz koriscenje vec postojecih objekata i izgradnjom eko-objekata  u prirodi oko banje smeštajnog kapaciteta kao i mogucnosti kampovanja,namenjeni prvenstveno deci i omladini koji bi se kroz programe kampa edukovali iz oblasti očuvanja životne sredine, zdravog življenja i života u prirodi koristeci njene plodove. Za pocetak oko 30 lezajeva, vec sada na pomenutoj destinaciji naše ekolosko udruženje GAZO WATER ima objekte koje koristi kapaciteta 10 lezajeva   sa mogucnoscu prosirenja  koje vec godinama koristimo za svoje aktivnosti.
              2. U eko-centru bi se organizovala proizvodnja eko-voca i povrca koje bi sadili sami ucesnici kampa,  koje bi koristili u svojoj ishrani, sami reciklirali sumski otpad, kao i opad od hrane, kroz igru i zabavu edukovali se iz oblasti ekologije, zivotne sredine, prezivljavanja u prirodi uz moto RAZMISLJAJ EKO LOGIČNO       koji bi bio dostupan svim gradjanima koji zele da ga posete.
              3.  U centru bi se putem eko-izdanja potsticalo stanovnistvo na proizvodnju eko-proizvoda kao i reciklaže kučnog odpada i predtvaranje istog u humus.
              4. Značaja Arhuske konvekcije, kao novi međunarodni odnos u oblasti životne sredine u kojoj se prava vezana za oblast zaštite životne sredine podižu na nivo ostalih ljudskih prava.Cilj ove konvekcije je da se doprinese zaštiti prava svakog pojedinca sadašnjih i budućih generacija da žive u životnoj srediniadekvatnoj za njeno zdravlje i blagostanje. 

             

                                              CILJEVI  PROJEKTA

1.                             
2.                              *   Izgradnja Eko-centra (prosirenje)
3.                              *  Edukacija dece i omladine vezane za životnu sredinu, boravka u prirodi i merama očuvanja prirodih kulturnih i istoriskih vrednosti, kao i zdravog življenja uopšte. 
                    *  Približavanja svesti  gradjana gradjana ynačaja  boravka u prirodi.
4.                               *  Promocija Južnozapadne Srbije, Moravickog regiona opstine Ivanjica Oživljavanje banje Prilički kiseljaka , kao nacionalni ekoloski i turistički brend.
                             *   Podizanje nivoa svesti kod lokalnog stanovnistva vezanu za zdravu hranu, seoski turizam ocuvanje zivotne sredine, kao i svih gradjana  Srbije.
6                             *  Podizanje ekološke svesti stanovništva, firmi kompanija o inicijativama za očuvanje životne sredine i odrzivog razvoja kao potrebe i znaćaja boravka u prirodi.
                   * EDUKACIJA O ZNAČAJU ARHIVSKE KONVEKCIJE


                                                        AKTIVNOSI


1                     -      Izgradnja (prosirenje) smestajnih kapaciteta u eko-stilu eko-ceentra
2                     -       Organizacija proizvodnje eko-hrane (voca i povrca) kao i preradjevina od istih finalnog proizvoda
3                    -       Organizacija eko-sportskih, eko-volonterskih kampova
4                    -       Uredjenje postojeceg izvorista mineralne vode  banje u etno stilu
5                    -       Izrada inicijative za zaštitu pojedinih podružja Jugozapadne Srbije kod Zavoda za zaštitu prirode Ministarstva za poljoprivredu i ekologiju Vlade SRBIJE 
6                    -       Internet prezentacija regiona, iz oblasti ekologije, zastiti zivotne sredine, zdrave ishrane, boravka u prirodi putem Bloggova, You-tuba, kao ekoloske turisticke destinacije.
7                    -       Organizacija seminara iz oblasti EKOLOGIJE
                                                                                                
                                                                                                      www.gazowater.com

Коментари

Популарни постови са овог блога

KRUŠKA OSKORUŠA

Jerinin grad - Mučanj - Katići

Crkva svetog Ilije na Gradini, Arilje, Prilike, Ivanjica