ČOKOLADA BEZ ŠEĆERA

Fina čokolada sa stevijom (bez šećera)


Sastojci:

250 g suvih datulja (izvadite koštice)
200 g suhih šljiva
4 supene kašike kokosovog ulja
1 supene kašike kakao maslaca
150-200 g organskog kakao praha
2-3 supene kašike drobljenih zrna kakaa (opcionalno)
kokos, mak ili mleveni badem za napraviti okruglice
stevija ili med
Priprema:
ü Datulje i šljive namočite u vodi 2-3 sata. Ocedite vodu te omekšano suvo voće štapnim mikserom izblendajte u homogenu smjesu.
ü U smesu dodajte kokosovo ulje, kakao maslac i drobljena zrna kakaa, promiješajte.
ü Uzmite običan mikser i miješajući, postepeno u smesu dodajte kakao prah, sve dok smesa ne postane jako gusta. Ako smesa nije dovoljno slatka, dodajte steviju ili med.
ü Smesu stavite u hladnjak na 2 sata da se ohladi i stvrdne.
ü Smesu rukama oblikujte u okruglice, a zatim ih uvaljajte u badem, kokos ili mak.

Prijatno!

Napomena: čokoladu možete izliti u tepsiju, ohladiti i narezati na kockice.
Sve sastojke u ovom receptu možete prilagoditi vlastitim potrebama: suvo voće možete birati po želji, a kakao maslac zameniti kokosovim.
Ako nemate kokosov maslac - zamenite ga običnim maslacem (prethodno ga omekšajte na sobnoj temperaturi).


ECO GAVRA


Коментари

Популарни постови са овог блога

KRUŠKA OSKORUŠA

Jerinin grad - Mučanj - Katići

Crkva svetog Ilije na Gradini, Arilje, Prilike, Ivanjica