ČOKOLADA BEZ ŠEĆERA
Fina čokolada sa stevijom
(bez šećera)
Sastojci:
250 g suvih datulja
(izvadite koštice)
200 g suhih šljiva
4 supene kašike kokosovog
ulja
1 supene kašike kakao
maslaca
150-200 g organskog kakao
praha
2-3 supene kašike
drobljenih zrna kakaa (opcionalno)
kokos, mak ili mleveni
badem za napraviti okruglice
stevija ili med
Priprema:
ü Datulje i šljive namočite u vodi 2-3
sata. Ocedite vodu te omekšano suvo voće štapnim mikserom izblendajte u
homogenu smjesu.
ü U smesu dodajte kokosovo ulje, kakao
maslac i drobljena zrna kakaa, promiješajte.
ü Uzmite običan mikser i miješajući,
postepeno u smesu dodajte kakao prah, sve dok smesa ne postane jako gusta. Ako
smesa nije dovoljno slatka, dodajte steviju ili med.
ü Smesu stavite u hladnjak na 2 sata da
se ohladi i stvrdne.
ü Smesu rukama oblikujte u okruglice, a
zatim ih uvaljajte u badem, kokos ili mak.
Prijatno!
Napomena: čokoladu možete
izliti u tepsiju, ohladiti i narezati na kockice.
Sve sastojke u ovom receptu
možete prilagoditi vlastitim potrebama: suvo voće možete birati po želji, a
kakao maslac zameniti kokosovim.
Ako nemate kokosov maslac -
zamenite ga običnim maslacem (prethodno ga omekšajte na sobnoj temperaturi).
ECO GAVRA
Коментари
Постави коментар